„Franmax“ tampa „Maxima Grupės“ dukterine bendrove

Pirmadienį vykusiame UAB „Maxima Grupė“ visuotiniame akcininkų susirinkime nuspręsta, kad iki šiol „Vilniaus prekybai“ pavaldi bendrovė „Franmax“ tampa „Maxima Grupės“ dalimi. Toks sprendimas priimtas, siekiant išgryninti įmonių grupės struktūrą ir sutelkti mažmeninės prekybos veiklą vykdančių bendrovių patirtį, finansinius ir intelektinius resursus tolesnei plėtrai.

„Bendrovė „Franmax“ veikia nuo 2011 metų ir per savo veiklos metus subūrė stiprią profesionalų komandą, sugebančią lanksčiai reaguoti, prisitaikyti prie nuolatinių permainų ir siekti ambicingų tikslų. „Franmax“ įsiliejimas į „Maxima Grupę“ yra nuoseklus žingsnis, sustiprinantis „Maxima Grupės“ finansinį pajėgumą ir žmogiškąjį potencialą. Šiuo metu vienas iš pagrindinių „Maxima Grupės“ uždavinių yra aktyvi plėtra. Šis sprendimas mums suteiks daugiau išteklių ir leis efektyviau veikti Baltijos šalyse bei sparčiau plėstis kitose užsienio rinkose“, – teigia „Maxima Grupė“ valdybos pirmininkas Petras Jašinskas.

Maxima Grupė šiuo metu valdo prekybos tinklus Maxima (Baltijos šalyse), Aldik (Lenkijoje), T-Market (Bulgarijoje) ir elektroninę maisto parduotuvę Barbora. Konsoliduota Maxima Grupės apyvarta 2016 m. sudarė 2 693 mln. EUR.

Informaciją žiniasklaidai teikia:
Ernesta Dapkienė
„Maxima Grupė“ komunikacijos ir korporacinių reikalų vadovė
Mob. +370 611 43548
El. paštas ernesta.dapkiene@maxima.lt

Grįžti į visas naujienas