Patvirtintas ir paskelbtas „Maxima Grupės“ obligacijų prospektas

Airijos Centrinis bankas patvirtino „Maxima Grupės“ obligacijų programos bazinį prospektą, kuris paskelbtas Dublino vertybinių popierių biržoje. Dokumente numatoma, kad „Maxima Grupė“ iš viso gali išleisti iki 1 mlrd. eurų obligacijų. Planuojama, kad priėmus sprendimą dėl platinimo, pirmosios emisijos dydis galėtų siekti 300-400 mln. eurų.

„Po suteikto solidaus „Standard & Poor‘s” kredito reitingo, pagal kurį „Maxima Grupė“ rikiuojasi tarp stipriausių panašaus dydžio bendrovių Europoje, tęsiame pasiruošimą obligacijų platinimui. Paskelbtas prospektas mums leidžia pasinaudoti galimybe skolintis tarptautinėse kapitalo rinkose. Žinoma, šiuo metu ir toliau analizuojame įvairias finansavimo galimybes, tačiau esant palankioms aplinkybėms, obligacijų emisija galėtų būti platinama artimiausiu metu“, – sako „Maxima Grupės“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Dalius Misiūnas.

Bazinis obligacijų prospektas yra būtina obligacijų platinimo proceso dalis. Tai yra investuotojams skirtas dokumentas, kuriame pateikiama išsami informacija apie obligacijas ketinančią platinti įmonę, jos veiklos rezultatus, rizikas. Dokumente taip pat numatomi finansiniai ir nefinansiniai įmonės įsipareigojimai investuotojams, kuriuos ji turėtų įgyvendinti išplatinusi obligacijų emisiją.

„Maxima Grupei“ tarptautinė kredito reitingo agentūra „Standard & Poor's“ suteikė BB+ kredito reitingą su stabilia perspektyva. „Maxima Grupė“ yra pirmoji privataus vietos kapitalo įmonė Baltijos šalyse ir viena iš nedaugelio mažmeninės prekybos įmonių Rytų ir Centrinės Europos regione, gavusi ir viešai paskelbusi tarptautinį kredito reitingą. Įmonės duomenimis, šis įvertinimas yra aukščiausias tarp panašaus dydžio (metinės pajamos – iki 4 mlrd. eurų) mažmeninės prekybos įmonių Europoje. 

Tam, kad būtų užtikrinta galimybė pasiekti kuo platesnį investuotojų ratą, obligacijų programos bazinio prospekto registravimui pasirinkta Dublino vertybinių popierių birža. Obligacijų programos ir galimo obligacijų platinimo partneriais „Maxima Grupė“ pasirinko tris bankus: BNP Paribas, Deutsche Bank ir SEB Banką.

Obligacijų programos bazinis prospektas skelbiamas Dublino biržos ir „Maxima Grupės“ tinklalapiuose. Dokumentas taip pat notifikuotas Lietuvos bankui.

 

 

Grįžti į visas naujienas