Lyčių stereotipų griovimui – „Maxima Grupė“ stipendijos

„Maxima Grupė“, valdanti prekybos tinklus Baltijos šalyse, Lenkijoje ir Bulgarijoje, skelbia atranką vyresniųjų klasių moksleivėms, kurios svajoja apie sėkmingą karjerą ir nori įgyti lyderystės žinių „Go Forward Academy“. Tai – pirmoji lyderystės akademija moksleivėms Lietuvoje, kurios tikslas padėti joms atsiskleisti, auginti kompetencijas ir mokytis iš savo sričių profesionalų.

Motyvuotoms moksleivėms iš nepasiturinčių šeimų šiais metais bus skirta 20 stipendijų. „Maxima Grupės” lyderių klasė startuos balandžio mėnesį, mokymai truks tris mėnesius.

„Visuomenėje vis dar egzistuoja nemažai stereotipų, kokį profesinį kelią turėtų rinktis moterys. Jie stato dirbtines kliūtis kurti karjeras, atveriančias daug galimybių tiek pačioms moterims, tiek prisidedančias prie Lietuvos gerovės kūrimo. Daugelis šių stereotipų gimsta dar mokykloje ar net anksčiau. Norime prisidėti prie „Go Forward Academy“ siekio keisti šią situaciją ir įkvėpti moksleives visoje Lietuvoje profesinį kelią rinktis laisvai ir drąsiai, neįspraudžiant savęs į jokius rėmus“, – sako „Maxima Grupės“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Dalius Misiūnas.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, merginos rečiau renkasi studijuoti tiksliuosius mokslus. Moterų ir vyrų santykis bakalauro programose 2017 – 2018 metais pateikti statistiniai duomenys atskleidžia, kad menų ir humanitariniuose moksluose dominuoja moterys, tačiau kur kas rečiau jas išvysime tiksliųjų mokslų srityse. Pavyzdžiui, informacijos ir ryšio technologijų bakalauro programose moterų – 13,3 proc., tuo metu vyrų -  86,7 proc.

Praėjusių metų pabaigoje pasirodęs Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro (MOSTA) atliktas tyrimas atskleidė, kad moksleiviai iš nepasiturinčių šeimų, aukštąjį mokslą pasiekia du kartus rečiau nei vaikai iš likusių šeimų.

„Labai svarbu, kad „Maxima Grupė“ skiria stipendijas būtent moksleivėms, kurios nori tobulėti, įgyti daugiau žinių, tačiau finansiškai sau to leisti negali. Šie mokymai ir buvimas lyderių bendruomenėje merginoms gali būti puikus tramplynas ateities karjerai ir sėkmei“, – apie stipendijos reikšmę sako „Go Forward Academy“ įkūrėja Jurga Tapinienė.

Statistika rodo, kad Lietuvoje vyrų ir moterų atlyginimų skirtumas yra maždaug 14 procentų ir jis pastaraisiais metais nemažėja.

„Go Forward Academy“ tikslas – suburti moksleives į bendruomenę, kurioje jos įgytų plataus spektro žinių bagažą, užmegztų ateičiai naudingus ryšius ir drąsiai planuotų savo būsimą karjerą. Akademijos lektoriai yra kūrybinio rašymo, viešojo kalbėjimo, vadybos, marketingo profesionalai.

Grįžti į visas naujienas