„Maxima Grupės“ įmonės žaliosioms investicijoms skirs 52 mln. eurų

„Maxima LT“ ir Šiaurės investicijų bankas (Nordic Investment Bank, NIB) pasirašė dešimties metų trukmės  52 mln. eurų paskolos sutartį, pagal kurią „Maxima Grupės“ įmonės Baltijos šalyse šias lėšas skirs žaliosioms investicijoms. 

„Siekėme diversifikuoti veiklos finansavimo šaltinius ir orientavomės į ilgo laikotarpio finansavimą, tad NIB suteiktą paskolą matome kaip finansinių institucijų pasitikėjimo mūsų bendrove ženklą. Pasirašydami paskolos sutartį, įsipareigojame investuoti į energetinį efektyvumą didinančius sprendimus „Maxima“ parduotuvėse. Tai leis ne tik sumažinti veiklos sąnaudas – sutaupytas lėšas galėsime skirti inovatyviems sprendimams ir švariosioms technologijoms. Vienas pagrindinių „Maxima Grupės“ strategijoje numatytų prioritetų yra veiklos efektyvumas ir tvarumas, tad įvertindami savo įmonių veiklos mastą, siekiame diegti aplinkai draugiškesnius sprendimus“, – teigia „Maxima Grupės“ finansų vadovas Vitalij Rakovski.

Investicijos bus skirtos naujai atidaromų ir renovuojamų prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvių Baltijos šalyse energetiniam efektyvumui didinti. Tai bus daroma atnaujinant parduotuvių šaldymo sistemas ir vėsinimo technologijas, diegiant energiją tausojančius apšvietimo sprendimus bei statant saulės jėgaines.

„Projektas ne tik padidins bendrovės energetinį efektyvumą, bet ir pagerins apsipirkimo kokybę klientams. „Maxima Grupė“ užima svarbią vietą Baltijos mažmeninės prekybos rinkoje, o jų investicijos į energijos vartojimo efektyvumo didinimą atspindi augantį dėmesį tvarumui visame sektoriuje“, – teigia NIB prezidentas ir generalinis direktorius Henrikas Normanas.

52 mln. eurų bus investuota per ateinančius trejus metus, dalis šios sumos – dar šiemet. Skaičiuojama, kad parduotuvių atnaujinimas „Maxima“ prekybos tinkle kasmet leis suvartoti apie 40 GWh mažiau energijos, rekonstruotuose objektuose sutaupant daugiau nei 30 proc. per metus sunaudojamos energijos. Parduotuvėse įrengtos saulės jėgainės kasmet pagamins 13 GWh elektros energijos – taip bus sumažintos „Maxima Grupės“ perkamos energijos sąnaudos.

Grįžti į visas naujienas