„Maxima Grupė“ antrus metus išlaiko „Standard & Poor's“ BB+ kredito reitingą

2019 spalio 29 d.

Tarptautinė kredito reitingo agentūra „Standard & Poor's“ atliko „Maxima Grupės“ veiklos ir finansinių rezultatų vertinimą, po kurio mažmeninės prekybos įmones Baltijos šalyse, Lenkijoje ir Bulgarijoje valdanti įmonė antrus metus iš eilės išlaiko solidų BB+ kredito reitingą su stabilia perspektyva. „Maxima Grupė“ toliau išlieka viena iš nedaugelio mažmeninės prekybos įmonių Rytų ir Centrinės Europos regione, gavusi ir viešai paskelbusi tarptautinį kredito reitingą.

„Standard & Poor's“ teigimu, viena iš priežasčių, nulėmusių solidaus BB+ kredito reitingo patvirtinimą, yra lyderiaujanti „Maxima Grupės“ pozicija rinkoje, kurią grupė užsitikrino savo konkurencingomis kainomis, gerai diversifikuotais parduotuvių formatais ir tvariu finansų valdymu.

 „Džiaugiamės „Standard & Poor's“ vertinimu, kuris patvirtina stiprią „Maxima Grupės“ poziciją Baltijos šalyse ir sėkmingą įsigyto Lenkijos tinklo „Stokrotka“ integraciją. Tai, kad antrus metus iš eilės išlaikome BB+ kredito reitingą, parodo įmonės patikimumą ir tvirtą finansinę padėtį“, – teigia „Maxima Grupės“ finansų vadovas Vitalij Rakovski.

BB+ kredito reitingas „Maxima Grupei“ suteiktas 2018 m. liepos 17 d. Šis įvertinimas įmonei atvėrė naujas galimybes tarptautinėse kapitalo rinkose – 2018 m. sėkmingai išplatinta 300 mln. eurų 5 metų trukmės obligacijų emisija. Įmonės obligacijų paklausa viršijo pasiūlą, jas įsigijo virš 60 investuotojų iš 14 valstybių.

Grįžti į visas naujienas