„Maxima Grupės“ įmonėse – struktūriniai pokyčiai

2020 m. kovo 13 d. 

Nuo kovo 14 d. keičiasi „Maxima Grupė“, UAB, „Maxima LT“, UAB, „Maxima Latvija“, SIA vadovai ir valdybų sudėtys, taip pat keičiasi „Franmax“, UAB vadovas. Šie pokyčiai – tai dalis strateginio plano, kuriuo siekiama užtikrinti tolimesnį tvarų „Maxima Grupės“ augimą ir sukurti didesnę pridėtinę vertę klientams ir darbuotojams šiuo ypatingu laikotarpiu.

„Maxima Grupės“ vadovu tampa Andris Vilcmeiers, daugiau nei ketverius metus ėjęs „Maxima Latvija“ vadovo ir valdybos pirmininko pareigas. Jis taip pat vadovaus „Maxima Grupės“ dukterinei įmonei „Franmax“.

„Maxima Latvija“ vadovo poziciją perima Viktors Troicins, nuo 2016 balandžio mėn. šioje įmonėje dirbęs komercijos vadovu ir ėjęs valdybos nario pareigas.

„Maxima Grupei“ iki šiol vadovavusi Jolanta Bivainytė tampa „Maxima LT“ generaline direktore, šiose pareigose pakeisdama Kristiną Meidę. K. Meidė palieka įmonių grupę.

„Džiaugiuosi suteikta galimybe vadovauti didžiausiai lietuviško kapitalo įmonių grupei. Prekybos rinka nuolat kinta, reikalauja ne tik greitų ir operatyvių sprendimų, bet ir darnaus valdymo visoje įmonių grupėje. Tiek aš, tiek Viktors ir Jolanta prekybos srityje dirbame ne vienerius metus, tad šiuo kupinu iššūkių ekonominiu laikotarpiu naujose pozicijose įnešime šviežio požiūrio, išlaikydami svarbiausias įmonės vertybes ir sukauptą patirtį“, - sako naujasis „Maxima Grupės“ vadovas Andris Vilcmeiers.

„Savo darbais, socialinėmis iniciatyvomis ir efektyviais sprendimais susigrąžinome Latvijos pirkėjų pasitikėjimą bei pagarbą, tad naują poziciją priimu su pasididžiavimu ir man keliama užduotimi dar labiau priartėti prie pirkėjo bei atliepti jo lūkesčius“, – sako Viktors Troicins, naujasis „Maxima“ vadovas Latvijoje.

„Maxima“ Lietuvoje  per beveik tris dešimtmečius išaugo iki 251 parduotuvės, pelnė pirkėjų pasitikėjimą. Suprantu, kad efektyviausi sprendimai priimami esant arčiau pirkėjo. Darbe man svarbus nuolatinis bendravimas su darbuotojais, tiekėjais ir partneriais, tuo žadu ir vadovautis. Tad stodama prie „Maxima LT“ vairo itin vertinu šį man išreikštą pasitikėjimą, taip pat dėkoju Kristinai už nuoširdų darbą visus šiuos metus net tik „Maxima LT“, bet ir kitose VP grupės įmonėse“, - sako Jolanta Bivainytė.

„Šie treji metai buvo ženklinti iššūkiais ir ambicingais sprendimais, kurie keitė ne tik „Maximos“ veidą, bet dar aukštesnę kartelę iškėlė visame Lietuvos mažmeninės prekybos sektoriuje. Šis verslas yra itin dinamiškas, todėl pokyčiai yra būtini tiek pačiai bendrovei, tiek jos žmonėms. Žengiu į naują etapą ir esu labai dėkinga visai „Maximos“ komandai už neįkainojamą patirtį“, - sako K. Meidė.

„Maxima Grupė“, UAB ir „Maxima“ LT, UAB pradeda dirbti naujos sudėties valdybos

Naująją „Maxima Grupės“ valdybą sudaro: Andris Vilcmeiers (pirmininkas), Jolanta Bivainytė, Arūnas Zimnickas, Viktors Troicins, Edvinas Volkas ir Vitalij Rakovski.

„Maxima LT“ valdyboje mažinamas narių skaičius. Nuo šiol ją sudarys 3 nariai: Jolanta Bivainytė, Vilma Drulienė ir Jurgita Šlekytė.

Jolantos Bivainytės kandidatūra bus teikiama ir „Maxima LT“ valdybos pirmininkės pozicijai.

„Maxima Latvija“ valdybą sudarys vienas asmuo – Viktors Troicins.

Apie naujus vadovus

Iki prisijungdamas prie „Maxima Latvija“ komandos, Andris Vicmeiers vadovavo paukštynų ūkiui „Ķekava“, užėmė įvairias vadovaujančias pozicijas „Venstpils Nafta“, Latvijos laivybos kompanijoje ir kitose įmonėse.  Savo karjerą jis pradėjo krovos kompanijoje „Noord Natie Ventspils Terminals“, vėliau – audito įmonėje „PricewaterhouseCoopers Latvia“. Andris Vilcmeiers yra įgijęs vadybos mokslo ir finansų magistro laipsnį Latvijos universitete.

Viktors Troicins daugiau nei 12 metų dirbo autotransporto sferoje, kur vadovavo „Mercedes-Benz“ atstovaujančiai įmonei „Domenikss“ bei ėjo šios įmonės finansų vadovo pareigas. Prieš tai jis dirbo audito kompanijoje „Deloitte & Touche Latvija“. Viktors baigė Verslo valdybos studijas Rygos ekonomikos mokykloje ir ekonomikos studijas Rygos aviacijos universitete.

Jolanta Bivainytė „Vilniaus prekybos“ įmonių grupėje dirba nuo 1992 metų. Šiuo laikotarpiu ji užėmė įvairias vadovaujančias pareigas skirtingose grupės įmonėse, o „Maximos Grupei“ vadovavo nuo 2019 m. gegužės mėn. Jolanta yra baigusi finansų valdymą Vilniaus universiteto ekonomikos fakultete.

Grįžti į visas naujienas